The Aquarian Age, misschien heb je er wel eens van gehoord?

Het watermantijdperk. Er valt enorm veel over te vertellen en in deze blog maak ik een klein begin.

Volgens Yogi Bhajan is het watermantijdperk begonnen op 11 november 2011. Hiervoor leefden we in het vissentijdperk waar veel mannelijke dingen centraal stonden zoals presteren en hiërarchie. Er waren veel geheimen en om de juiste informatie te vinden, moest je goed zoeken. Onze huidige tijd kenmerkt zich door het beschikbaar zijn van ontelbaar veel informatiebronnen waartoe je gemakkelijk toegang hebt. Ook worden steeds meer geheimen blootgegeven, denk maar aan alle klokkenluiders en de me-too beweging. In het watermantijdperk staan meer vrouwelijke aspecten centraal zoals: bewustZijn, samenwerken, van mij naar wij en geen hiërarchie/iedereen is gelijkwaardig en kan van elkaar leren. In deze tijd is het belangrijk dat we leren om niet tegen elkaar, maar met elkaar en uiteindelijk juist voor elkaar te leven. Een tijd waarin het belangrijk is om naar binnen te gaan, contact te maken met jezelf met alles wat daarbij hoort. (Denk bijvoorbeeld aan de volgende lagen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel). Vanuit het contact wat je met jezelf hebt, ga je je leven en de wereld in. We zijn pas net aan het watermantijdperk begonnen en zijn in transitie. Die transitie kan wel een tijdje duren, want een dit watermantijdperk neemt bijna 2160 jaar in beslag, een nieuw tijdperk breekt aan wanneer het lentepunt een ander sterrenbeeld van de dierenriem binnengaat.

Van “to be or not to be” uit het vissentijdperk naar “be to be” in het watermantijdperk.

“In this time Piscean values are giving way to Aquarian values. The difference between the two is very simple. Piscean values work from the ego, creating boundaries. Aquarian values have no boundaries; they are Infinite. Aquarian consciousness takes you inside your soul, so that you can relate to the soul in all.”
-Yogi Bhajan from Aquarian Times, Spring 2003

Nu er zoveel informatie tot onze beschikking is en we continu nieuwe informatie tot ons kunnen nemen via social media en internet, kan je informatie-overload ervaren. Onze mind moet alle informatie die we tot ons nemen verwerken en dat kan een behoorlijke klus zijn als je niet bewust kiest welke informatie je wel en niet tot je neemt. Vergeet ook niet de prikkels van binnen, al je gedachten en emoties. Ook die moet je verwerken. Tegenwoordig hebben we op een dag meer gedachten dan we als mensen in een heel leven hadden in de tijd rond 1700. Dit vraagt enorm veel van je brein en je zenuwstelsel.

Laat het maar eens tot je doordringen. Hoeveel informatie neem jij dagelijks tot je? En lukt het om die ook goed te verwerken? Of ben je aan het eind van een dag of week uitgeblust of overprikkeld?

Om jezelf staande te houden in deze tijd is het belangrijk om je sensory system goed te ontwikkelen zodat je goed kan omgaan met alle prikkels. Het is tijd dat je je zintuigen volledig bewust gaat gebruiken zodat je al je mogelijkheden als mens benut om zelf de verantwoordelijkheid voor je leven te nemen en voor wat je aantrekt in je leven. Het is belangrijk om je zo te ontwikkelen dat je intuïtief kan leven in overeenstemming met wat goed is voor jou en de hele wereld. Om je self sensory system te ontwikkelen, breng je steeds bewust je aandacht terug naar je adem, versterk je je zenuwstelsel en hormoonstelsel, balanceer je je emoties en gebruik je je mind als verbinding tussen je ziel en de wereld. Met kundalini yoga ontwikkel je al deze dingen 🙂

Bij een nieuw tijdperk horen ook nieuwe sutra’s. Je kan sutra’s zien als een soort principes om je door te laten insprireren en volgens te leven.

Dit zijn de Five Sutra’s for the Aquarian Age:

1. Recognize that the other person is you
2. There is a way through every block
3. When the time is on you, start and the pressure will be off
4. Understand through compassion or you will misunderstand the times
5. Vibrate the cosmos, the cosmos shall clear the path

De sutra’s zijn zowel simpel als ook diepgaand. Er valt van alles over te weten en te ervaren, het begint bij je eigen ervaring met jezelf. Tijdens de yogalessen nodig ik je uit om steeds dieper naar binnen te keren en meer en meer over jezelf te ontdekken. De lessen van 10 januari tot en met 14 maart zullen in het teken staan van de vijf sutra’s. Je gaat onderzoeken wat ze voor jou betekenen en hoe je ze in je leven wil integreren. Elke twee weken zal ik een blog schrijven over een van de sutra’s ter ondersteuning.

Stay tuned! Schrijf je op de homepage in voor de nieuwsbrief en je zal elke keer een notificatie krijgen als ik een nieuwe blog heb geschreven.

En natuurlijk ben je van harte welkom om les te komen volgen in Heerenveen.

Sat Nam