Je eigen ritme vinden

Laatste tijd ben ik veel bezig met het vinden van mijn eigen ritme. Heb jij daar weleens bij stilgestaan? Wat is jouw ritme? En heb je dat zelf ontdekt of volg je nog het ritme wat je ooit is aangeleerd en heb je er niet eerder bij stilgestaan of dit echt voor jou werkt?

Het ritme van je omgeving

Je wordt geboren en bent overgeleverd aan het ritme van je ouders, je gaat naar school en gaat mee in het ritme wat daar handig is. Je gaat naar de middelbare school en komt in zo’n fase waarin je huiswerk moet maken, moet leren voor toetsweken, sport, vrienden en feestjes… Voor je het weet, word je geleefd. Zeker als je wat gevoeliger bent aangelegd. Dan mag je kiezen, een tussenjaar? Gelijk studeren? Weer ga je mee in het ritme wat op je studie heerst. Je studeert je een slag in de rondte, pikt het studentenleven mee en doet je best op stage. En dan mag je aan het werk. Weer een nieuw ritme! Het ritme van je baas.. of het ritme van je eigen onderneming?

Wat is jouw ritme?

Wat is nu jouw ritme? Wat past er bij jouw lijf? Wat zijn jouw voorkeuren?

Momenteel heb ik de ruimte om te ontdekken wat MIJN ritme is. Vooral het SNELLE TEMPO in de maatschappij, blijkt niet mijn tempo te zijn. Herken je dat? Om steeds dichter bij mijn eigen ritme te komen, experimenteer ik aan de hand van de volgende vragen:

– Wat is mijn tempo?

– Op welke manier kan ik de leuke en minder leuke dingen (huishoudelijke klusjes zijn bijvoorbeeld echt niet mijn ding) in mijn leven zo indelen dat ik voldoende energie houd?

– Welke dingen houden me eigenlijk tegen om mijn eigen gevoel te volgen in plaats van mijn hoofd? (je-weet-wel dat o-zo-handige-ding op je romp: super handig als ‘ie werkt voor je hart en je gevoel/intuïtie, maar o-wee als ‘ie je alleen maar voorziet van kritische gedachten en moet-moet-moet-to-do-lijstjes’).

– Wat maakt dat dingen voor mij MOEITELOOS gaan?

Als integraal masseur, ga ik zelf ook regelmatig voor massage-sessies naar collega’s. En als ik dan aan dit thema werk, doe ik vaak nog weer nieuwe inzichten op. Vorige week ontdekte ik dat mijn hoofd veeel sneller wil, dan mijn lijf kan. En dat ik daardoor mezelf uitput. De oorzaken die daaronder liggen, geven me nu weer nieuwe inzichten over wat wel mijn ritme is. Wil jouw hoofd ook altijd sneller dan dat je eigenlijk kan?

Laagje voor laagje naar steeds meer inzicht

Laag je voor laagje pel ik de ritmes van me af die niet van mij zijn, die mij niet ten goede komen.

Door de integrale massage doe ik inzichten op en ontdek ik waar ik patronen mag loslaten. Vorige week was zo’n krachtige sessie dat ik nu al een week veeel vaker MOEITELOOSHEID ervaar.. zowel bij de leuke dingen als de minder-leuke dingen. Met plezier poetste ik de douchecabine afgelopen weekend en deed ik op een andere dag de handwas die er al een tijdje lag.

Zelfs al denk je dat er in je leven geen ruimte is om dit te onderzoeken door bijvoorbeeld werk, gezin, mantelzorg, sta er eens bij stil! Wat zou het voor je betekenen als je in overeenstemming met je omgeving toch meer op die manier kan leven zodat je nog lekkerder in je vel zit. Wil je het komen ontdekken? Met integrale massage pellen we de laagjes af die je ervan weerhouden jouw ritme te leven, in overeenstemming met wat er allemaal in jouw leven is. Ook Kundalini Yoga is hierin heel effectief: het verbind je keer op keer met je eigen kern en je intuïtie en het helpt om oude patronen los te laten door de invloed van de oefeningen op je zenuwstelsel en hormoonstelsel.

Je bent van harte welkom in mijn praktijk voor integrale massage en ook van harte welkom bij de kundalini yoga. In de zomermaanden gaan de lessen ook door, behalve in week 31, 32 en 36.

Lees meer over integrale massage en kundalini yoga.

Veel liefs en Sat Nam!