Herfst

We zitten midden in de herfst. Een tijd van loslaten, zoals de bomen al hun blaadjes loslaten en een tijd van terugkijken en reflecteren. Naarmate het buiten steeds sneller donker wordt, keren we automatisch naar binnen en stellen we onszelf meer vragen. Dat deed ik ook de afgelopen maand, ik keek niet alleen terug op afgelopen jaar, maar ook op de afgelopen 9 jaar.

 

Gevangen en onzeker

Waar stond ik 9 jaar geleden: ik voelde me onzeker en gevangen in mezelf, niet wetend wat ik met al mijn gevoelens en verlangens van binnen aan moest. Ik kon vaak niet eens benoemen wat ik voelde. En ik wist al helemaal niet wat ik er in de wereld mee aan moest. Ik liep er tegenaan dat ik mijn emoties en gevoelens niet echt kon voelen en benoemen. En ik was vaak heel erg moe. Ik voelde van alles, maar wist simpelweg niet wat ik ermee moest. In mijn hart voelde ik een verlangen naar een ander leven. Maar ik wist niet precies hoe en wat, en ik durfde het ook niet uit te spreken. Laat staan dat ik wist welke stappen ik kon zetten naar een ander leven. Eerlijk gezegd vond ik het leven toen eigenlijk helemaal niet zo leuk. Ik voelde diep van binnen wel dat er zin aan het bestaan moest zijn, maar had geen idee wat die zin van het bestaan echt was en hoe ik hem kon leven.

 

Verandering

Door de yogalessen, workshops en yoga-opleidingen die ik volgde, kwam ik in contact met mezelf. Ik leerde over emoties en gevoelens en hoe ik ze er gewoon kon laten zijn. Ik durfde ze voor mezelf te benoemen en kon ze steeds beter herkennen. Ik leerde door yoga ook meer over expressie, ik kon alle energie achter de emoties inzetten in de oefeningen en ze kanaliseren met mijn adem. Ik kon bij mezelf blijven ook als de ervaring heel heftig werd. Ik leerde ook om weer vrij te zingen, om mantra’s te vibreren en om mijn trilling te verhogen zodat ik weer in contact kwam met mijn hart.

 

Transformatie

Het volgen van de intensieve massage opleiding tot integraal holistische massagetherapeut afgelopen twee jaar, gaf me extra verdieping. Ik kwam in contact met opgeslagen herinneringen in mijn lijf van vroeger, van waaruit negatieve overtuigingen zijn ontstaan die me blokkeerden in het leven vanuit mijn hart. Ik ontdekte de sleutel wat voor mij belangrijk is in het omgaan met gevoelens en emoties. Voor mij is dat erkennen van wat ik voel. Los van wat mijn hoofd ervan vindt, of wat mijn omgeving er mogelijk van zou denken. Voor jou is er misschien een andere sleutel, voor mij is dit de sleutel. Een heel belangrijke sleutel omdat ik van kleins af aan al veel aanvoelde, maar de mensen in mijn omgeving vaak zeiden dat dingen anders waren, of de moeilijke dingen verzwegen. Door de massage kon ik oude spanningen loslaten, kwam ik letterlijk vrijer in mijn vel te zitten en raakte ik beter geaard.

 

Weg uit het benauwende

Ik help jou ook graag naar een vrijer leven waarin je emoties en gevoelens kan verwelkomen als goede vriend. Ik weet hoe benauwend het is als je van binnen heel iets anders voelt dan wat er van buiten speelt. Als je voelt dat je de dingen heel anders zou willen doen, dat je voelt dat je je leven veel gelukkiger kunt leiden, maar simpelweg niet weet waar te beginnen en hoe te handelen. Ik weet hoe vervelend het is om je opgesloten te voelen in jezelf, jezelf niet te durven uiten. Ik weet uit ervaring ook dat je dit opgesloten gevoel kan loslaten en kan inruilen voor vrijheid en groei-geluk. ‘Groei-geluk’: geluk wat alsmaar groter wordt door te werken aan je persoonlijke groei en je ont-wikkelen. Een hele mooie duurzame vorm van geluk.

 

Blijven verdiepen en ont-wikkelen

Ik verdiep me nog steeds in de yoga en in de massage. Er is zo veel te ontdekken. En net als met al je processen en met het leven, zijn altijd nieuwe lagen om af te pellen, om nog meer de verdieping in te gaan. De weg van het hart, is een weg die je continu loopt. Het is niet iets wat je bereikt en dan ‘klaar’. Het is een levend iets, waar je continu mee bezig bent. Continu bij jezelf blijven en vanuit daar je leven vormgeven en beslissingen nemen. Het leven gaat soms gepaard met grote uitdagingen, ook voor mij. En zowel de yoga als de massage bieden me dan uitkomst, om nog dieper te gaan, en om trouw te blijven aan mezelf en aan mijn hart. Ik blijf me dus verdiepen in de yoga en de massage, als mens, docent en als therapeut. Datgene wat ik doceer en deel, leef ik dus ook en is niet simpelweg kennisoverdracht.

 

Het verdriet in de ogen van de mensen

Als klein meisje zag ik al het verdriet in de ogen van de mensen en dat vond ik erg vervelend, maar nu heb ik me methodes eigen gemaakt waarmee je dat verdriet kan ontladen. Ik doe dit werk ook zodat jij vrijer en gelukkiger wordt. Want dat werkt aanstekelijk, en zo komt er een rimpeleffect op de hele aarde waardoor we steeds meer harmonieus gaan leven met elkaar en met de planeet. Ik geloof namelijk dat we allemaal gelukkig kunnen zijn, die mogelijkheid is er altijd, ongeacht in welke omstandigheden je zit.

 

Ik geloof dat iedereen gelukkig kan zijn, ongeacht de omstandigheden

Ik geloof dat jij gelukkiger en vrijer kunt zijn in je leven, dat je een leven hebt waarin je je vrij voelt en waarin je je jezelf voelt. Dat je elke dag thuiskomt bij jezelf en dat dat je constante is. Ik zie het voor me dat je een relatie hebt waarin je helemaal gezien en gehoord wordt en waarin je de liefde krijgt die je verdiend. Dat de liefde die je deelt helemaal wordt beantwoord. En dat je fijne vrienden, familie en een gezin om je heen hebt. En ook als je kinderen hebt, dat je hen een mooie basis kan meegeven, waarin ze weten hoe ze kunnen omgaan met emoties, gevoelens, verlangens, en waarin ze zich veilig voelen bij jou om deze dingen met je te delen en van jou over het leven te leren. Ik zie voor me dat jij een harmonieus leven hebt. Door de yoga leer je in verbinding te blijven met jezelf, zodat je keuzes maakt die echt bij je passen. En door de massage krijg je inzichten over jezelf ,je leven en je patronen en laat je oude ballast van het verleden los zodat je vrij in het hier en nu staat en niet wordt geleefd door de dingen die in je verleden zijn gebeurd. Je zult je gemakkelijker in je vel voelen, en gemakkelijker kunnen omgaan met de uitdagingen in het leven. Duurzaam geluk ervaren!

 

Het is mijn missie om iedereen te laten ervaren dat door je te verbinden met jezelf, je gelukkig kan zijn, los van de omstandigheden waarin je verkeerd.

 

Liefs, Preet Lakshmi Kaur

 

BE THE LIGHT

BE THE LIGHT HEERENVEEN

Tekenaar onbekend