Wat is kundalini yoga

Yoga staat voor de verbinding tussen lichaam, geest en ziel. Kundalini yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Een les is opgebouwd uit een kriya, een ontspanning en een meditatie. In een kriya worden uitgebalanceerde dynamische oefeningen gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken (pranayama), handgebaren (mudra’s) en mantra’s. Er zijn talloze kriya’s, ieder met een eigen uitwerking. Kundalini yoga werkt sterk op het hormoon- en zenuwstelsel om zo lichaam, geest en ziel beter in balans te brengen.

In deze drukke tijd met een overvloed aan informatie en prikkels is het zaak om controle te krijgen over je mind en bewust te kiezen waar jij je aandacht en energie op richt. Kundalini yoga leert je je mind in te zetten op een manier die voordelig is voor je lichaam en je ziel.

De vaardigheden die je aanleert tijdens de les helpen je om op een prettige manier om te gaan met de uitdagingen in het dagelijks leven. 

“In Kundalini Yoga the most important thing is your experience. It goes right to your heart. No words can replace your experience. Your mind may accept the words or it may not, but your consciousness will not accept just words.”
Yogi Bhajan

“The kundalini experience does not mean you have gone into a deep breathless trance and are beyond this world. … It integrates you more fully with reality and gives you a broader vision and sensitivity so that you can act more efficiently.”
~Yogi Bhajan