Mijn persoonlijke verhaal

De weg van het hart

 

Hoe het allemaal begon

 

Mijn zoektocht naar mezelf begon al jong. Rond mijn 15e volgde ik mijn eerste yogales. De wekelijkse lessen werden mijn ankerpunt in een onstuimige tijd waarin mijn ouders uit elkaar gingen en ik als puber hier mijn weg in probeerde te vinden. In de wekelijkse yogalessen die ik in Heerenveen volgde vond ik rust en een moment om bij mezelf te komen. Heel waardevol. Toen ik na mijn eindexamen VWO begon aan een studie die niet bij me paste, nam ik een tussenjaar. Ik wist niet zo goed wat ik wilde doen, in ieder geval reizen. Naar India? Vrijwilligerswerk? Wat en hoe? En alleen? Toen kwam de yogadocentopleiding voor hatha en ashtanga yoga in Thailand op mijn pad en besloot ik die te volgen. Spannend was het zeker, alleen als 18-jarige op reis. Het werd een onvergetelijke ervaring waarin ik sterk met mezelf geconfronteerd werd en in contact kwam met mijn binnenwereld. Ook kwam ik erachter dat ik yoga graag wilde delen. Eenmaal thuis integreerde ik de geleerde lessen en hervatte ik ‘het normale leven’. Ik ging studeren in Nijmegen en volgde de opleiding tot verpleegkundige. De eerste twee jaar vond ik leuk, maar daarna wist ik vrij zeker dat het werk niet goed bij mij paste. Ik maakte de opleiding af en in de zomer die volgde kwam kundalini yoga op mijn pad.

Kundalini yoga

Wauw! Na jaren met pogingen om een dagelijkse spirituele en yoga beoefening op te bouwen, lukte het na mijn eerste kennismaking met kundalini yoga in een keer. Ik werd geraakt door de mantra’s. En de compleetheid en effectiviteit van de lessen. Alle yogische beoefeningen in één les! Yoga-asana’s, mudra’s, mantra’s, meditaties en verschillende ademhalingsoefeningen. Enkele maanden later ging ik met een kundalini yoga groepsreis naar India en tijdens de aquarian sadhana’s (ochtendyoga) voelde ik dat het tijd was om de yoga weer een groot deel van mijn leven te maken. Ik volgde de kundalini yoga opleiding bij Gurumarka Khalsa en sinds mei 2018 geef ik met veel plezier les!

 

De ratrace

Dankbaar met de kundalini yoga op mijn pad, knelde er een groot ding in mijn leven: mijn dagelijkse beroep. Na mijn afstuderen werkte ik als verpleegkundige in ziekenhuizen en in de thuiszorg. Hoewel ik de verpleegkunde een mooi vak vind, sluit het niet goed bij mij aan. Wat ik graag wilde geven, maar waar geen tijd voor was, brak me op. Zo vaak had ik graag net dat beetje extra tijd gewild om oprecht en met volledige aandacht naar iemand te luisteren zonder gestoord te worden. De tijd te hebben om mensen te ondersteunen ook in het emotionele, mentale en spirituele aspect van ziekzijn. Mij putte het uit dit niet te kunnen bieden op mijn manier en het continu moeten multitasken.

Wat heb ik te delen?

Door de jaren heen was ik op zoek naar mezelf en de zin van het leven. Wat heb ik hier als hoogsensitieve vrouw te doen, met welke taak ben ik naar de aarde gekomen? Wat past er bij mij en wat heb ik te delen? Zo blij was ik dan ook dat ik in 2018 de opleiding tot integraal en holistisch masseur vond. Een opleiding die me een bijzondere methode aanleerde met een duidelijke visie: het lichaam als ingang naar de gehele mens met al zijn aspecten. Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Door middel van de massage samen met de cliënt op zoek naar onderliggende patronen en onverwerkte ervaringen. Het is zo’n mooi proces om deel van uit te maken, de cliënt begeleiden naar het eigen bewustzijn en zelfherstellend vermogen. Uiteindelijk begeleid ik je als masseur slechts naar de inzichten in jezelf.

Zelf onderging en onderga ik ook van dit soort sessies. Vele mooie sessies waarin ik steeds meer bij mijn essentie kom en me verwonder over de schone kracht van de methode. Zo krachtig en toch ook simpel.

Wat mij drijft

Misschien heb je het tussen de regels door al gelezen, dat wat mij drijft om dit te doen. Ik geloof erin dat we allemaal kunnen leven naar ons hart. Iedereen heeft het recht en vermogen om een gelukkig leven te leiden. Want als jij gelukkig bent en het in jou stroomt, geef je dit door aan de mensen om je heen. Wat mij gelukkig maakt, is een vervullend leven te leiden en voor mij is daarin het belangrijkste: de relatie die ik heb met mezelf. Het leven is voor mij continu meer leren over mezelf en talloze ervaringen opdoen. Wat mij gecentreerd en op mijn pad houdt zijn kundalini yoga en integrale massage. Zo verbind ik me keer op keer met mijn kern en leer ik mezelf beter kennen en uitdrukken. Op die manier kan ik een liefdevol leven leiden en een positieve indruk achterlaten op de wereld. Voor mij is dit het grootste goed in mijn leven. 

En dat gun ik jou ook. Graag begeleid ik jou dan ook op jouw pad met kundalini yoga of integrale massage. Of met allebei : 

Ik zal blij zijn je te mogen ontmoeten.

Sat Nam,

Preet Kaur (Petra Marije de Vries) 

Opleidigen

2012

RYT-200 docentopleiding hatha en ashtanga yoga /Himalaya Yoga Valley Centre

2014

Weekend-intensive Voice of the Sacred Feminine /Peruquois

Vierdaagse training Awakening the Illuminated Heart /Anicha Vos

 

2016

NLP Practitioner /Yvonne Bouman&Saskia Janssen

HBO-verpleegkundige /Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

 

2017

Weekend-intensive Naad Yoga /Ustad Narindher Singh Khalsa

Kundalini Yogafestival Frankrijk

Weekend-intensive Naad Yoga /Parvinder Singh Khalsa

Kundalini Yoga level 1 /Gurumarka Singh Khalsa

 

2018

Opleiding tot holistisch en integraal masseur /Positive Touch

Kundalini Yogafestival Frankrijk

Yogaworkshops gevolgd bij seniorteachers

 

2019

Verdiepingsjaar opleiding tot holistisch en integraal masseur /Positive Touch

Kundalini Yogafestival Frankrijk

Yogaworkshops gevolgd bij seniorteachers

Yogadocente Petra Marije